ROŽNI VRT PRI FARI
FARA 25
1336 - KOSTEL
Slovenija

Zemljepisna širina: 45.477350
Zemljepisna dolžina: 14.882420Lokacija

DRUGAČE. NARAVNO.

Gozd. Reka. Vrt okoli hiše. Rože. Glasba.

Fara, Kostel je pravljična vasica ob glavni cesti proti Jadranskemu morju, v osrčju Dežele vode Kostel, vode Costella, Skrivnostnega gozda Kočevsko in zdravilne pokrajine Svet Kolpe&Svijet Kupe. Pod cerkvijo Marijinega vnebovzetja so gručasto razporejene naše nastanitve v kostelskih hišah, Rožni vrt pri Fari.

Fara je idealno izhodišče za različna doživetja in aktivnosti v okolici, od rekreativnih, meditativnih in uporabnih znanj.

 • naravno kopališče

Reka Kolpa je le dobrih 100 m stran, potok Prifarski jarak s tolmuni hladne studenčnice pa kar za hišo, kot tudi slap Nežica, le slabih 10 minut hoje. Manj kot uro vožnje je do Jadranskega morja, otoka Krk.

 • festivali / muzika

Castle festival v začetku avgusta že tradicionalno za nekaj dni vasico Fara napolni z energijo mladih in glasbe in zelo spremeni utrip življenja v vasi in širši okolici.

Tamburanje va Kostele etnološka prireditev pri Fari, vedno okoli 15. avgusta za Veliko mašo.

 • počitek / odklop

Odlična izbira za odklop v naročju prvinske narave stran od mestnega vrveža. Rožni vrt pri Fari ponuja okuse naravnega wellnessa, od okolice do postelje, domače vzdušje, enostavnost bivanja, počivanje v vrtu. Pri Kolpi čas drugače teče. Mistika brezčasja.

Meditacije. Vrtne terapije.

Strokovno vodene delavnice in svetovanja so na voljo. Z veseljem delimo z vami naša znanja. Resetiraj se! je povabilo v drugačen svet sredi pravljično odmaknjene vasice Fara.
 • pohodništvo / meditativni sprehodi

Mir in spokoj vabita v korak sredi največjega evropskega kompleksa prvinskih gozdov, Skrivnostni gozd Kočevsko in Nacionalni park Risnjak, na hrvaški strani reke Kolpe. Označene so različne pohodniške poti, od kratkih meditativnih poti do planinske transferzale. Znan je pohod Po medvedovih stopinjah.

 • kolesarjenje / hišna kolesa

V okolici so označene številne kolesarske poti, na obeh straneh reke Kolpe. Meje več ni. Pri hiši so brezplačno na voljo kolesa za krajše vožnje.

 • kulturne znamenitosti / vitalno energijski centri

Par minut vožnje je Grad Kostel, poseben prostor je dal ime pokrajini Kostel, občini, vasica in tudi jezik. Grajski kompleks je drugi največji v Sloveniji. Posebnost je 12 cerkva v Kostelu.

Naravne znamenitosti. Svetišča narave.

Fara je središče Sveta Kolpe z označenimi 40 vitalno energijskimi centri in naravnimi svetišči, v neokrnjeni naravi zdravilne pokrajine za telo, dušo in duha. Pravi naravni wellnes. V bližnji okolici so številni izviri potokov in reke Kolpe, Kupice, Mirtoviški potok, Zeleni vir, Kuželjsko okno, Kobilja jama … Organizirani so meditativni pohodi. Vprašajte Ljubo.
 • pragozd / Krokar, Rajhenavski Rog

 • rafting / kajak, kanu

Fara je priljubljeno startno mesto za rafting in druge vodne športe. Povežemo vas izvajalci aktivnosti. Spust po Kolpi je popoln odklop od vsakdanjega.

 • ribolov na Kolpi / muharjenje

 • opazovanje medveda / živali v gozdu

 • kraške jame / jamarstvo

ŠE VEČ IDEJ PONUDIMO, KO SE SREČAMO😊

Image title
FARA